Amra Hodžić Jejna

Amra Hodžić Jejna

Rođena u Prištini 1978. god. Završila Gimnaziju u Novom Pazaru (prirodno-matematički smer), a osnovne studije Grafičkog dizajna, na Fakultetu likovnih umjetnosti, i Engleskog jezika i književnosti, na Filološkom fakultetu, završila u Prištini. Magistrirala 2008. godine na UNINP. Doktorirala 2016. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, sa temom ,,Uticaj verbalno-vizuelnog materijala na usvajanje vokabulara engleskog kao stranog jezika” (oblast primjenjena lingvistika, leksikologija i metodika nastave).

Posjeduje 23 godine radnog iskustva u nastavi engleskog jezika na srednjoškolskom i univerzitetskom nivou (profesor u Tehničkoj školi i Gimnaziji u Novom Pazaru, asistent predavač na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru), kao i šesnaestogodišnje radno iskustvo u polju kulturnog menadžmenta i likovne umjetnosti (urednica izložbenog i tribinskog programa u Galeriji MMC, Kulturni centar Novi Pazar).

Objavila devet naučnih radova. Priredila pet samostalnih (sa E. Čokovićem i E. Ganić, i sa E. Ganić i E. Alomerović) i učestvovala na velikom broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i na pet likovnih kolonija. Članica je SULUa i NULUSa. Pohađala brojne međunarodne konferencije i seminare kako za stručno usavršavanje u oblasti kulture, kulturnog menadžmenta, lingvistike i nastave engleskog jezika, tako i za civilno učešće u radu u lokalnoj zajednici, seminare iz oblasti demokratije, PR-a i prava žena i djece i dr. Učesnica više međunarodnih konferencija iz kulture, jezika i književnosti.

Stipendista Ministarstva kulture Republike Srbije i Stejt Dipartmenta (State Department) za učešća na međunarodnim konferencijama (Beograd, Banja Luka, Kopenhagen), kao i Američke ambasade u Beogradu u programu za mlade lidere Srbije (SYLP) 2003. godine. Organizator likovnih kolonija ,,Sopoćanska viđenja” i ,,Sandžak inspiracija umetnika” (2008-2021). Vlasnica je Edukativno-kreativnog centra ,,Sova” (koji je ranije funkcionisao pod imenom Škola engleskog jezika ”Clue”od 2004-2018). Rukovodilac je Modula za kulturu u izradi Nacrta strateškog plana Grada Novog Pazara 2021-2030. Živi i radi u Novom Pazaru.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *