Njegovanje sevdalinke: ,,Sarajevo Sevdah Soiree“ podržat će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo

Njegovanje sevdalinke: ,,Sarajevo Sevdah Soiree“ podržat će Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo

Posebnu manifestaciju ,,Sarajevo Sevdah Soiree“, posvećenu njegovanju i očuvanju sevdalinke, i to drugo izdanje festivala, podržalo je Ministarstvo kulture i sporta KS.

Naime, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i Selma Bajić iz Udruženja ZUP Baščaršija, potpisali su ugovor kojim se definiše finansijska podrška i saradnja povodom drugog po redu festivala ,,Sarajevo Sevdah Soiree“, a uoči samih priprema za festival.

,,S velikim entuzijazmom i ponosom smo podržali festival sevdaha, prepoznajući ga kao značajnu kulturnu i turističku ponudu grada. Ova manifestacija doprinosi bogatstvu kulturnih dešavanja u Sarajevu, u periodu kada se grad raduje i dolasku 30. Sarajevo Film Festivala. Naši građani i turisti će imati priliku da uživaju u vrhunskom filmskom programu, ali i da dožive ljepotu bosanskohercegovačke muzike kroz sevdalinku”, rekao je ministar Magoda.

Festival će trajati sedam dana, a održat će se u nevjerovatnom ambijentu Žute tabije, sa prelijepim pogledom na Sarajevo. U periodu od 17. do 23. avgusta, ljubitelji sevdalinke imat će zadovoljstvo i priliku uživati u vrhunskim interpretacijama poznatih izvođača stare tradicionalne bosanskohercegovačke narodne pjesme.

Prve večeri ,,Sarajevo Sevdah Soiree“, nastupit će poznata umjetnica Hanka Paldum. Nakon nje očekuju se i nastupi poznatih izvođača Alme Subašić, Amire Medunjanin. Za 22. avgust rezervirani su nastupi Jusufa Brkića i Zanina Berbića.

Posljednje večeri ,,Sarajevo Sevdah Soiree“, nastupit će velika zvijezda Eldin Huseinbegović (23.avgusta).

Foto: Pres KS

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *