SEPTEMBARSKI DANI KULTURE U ROŽAJAMA

SEPTEMBARSKI DANI KULTURE U ROŽAJAMA

U Rožajama se, tokom septembra mjeseca, održava kulturna manifestacija „Septembarski dani kulture“. U sklopu ove manifestacije, koju organizira Centar za kulturu Rožaje, bit će upriličene promocije knjiga, likovne izložbe, koncerti, te interaktivne radionice.

Program ove manifestacije započeo je prošle srijede, četvrtog septembra, interaktivnom radionicom „Od igre do škole“. Već sutra, jedanaestog septembra od devetnaest časova, nastavlja se ova manifestacija promocijom knjige „Rožajska svjetiljka“, autora Halila Markišića u velikoj sali Centra za kulturu. Promotori ove knjige će biti publicist Salko Luboder, akademik Halil Kalač, te prof. dr. Ibro Skenderović. Promociju će moderirati Mirsada Bibić Šabotić.

Sutaradan, dvanaestog septembra, na istom mjestu i u istom terminu bit će promovirana knjiga „Od Batona do Kulina“, na promociji će govoriti autori Emir Medanhodžić i Suad Haznadarević. U petak, trinaestog septembra, rožajska publika će u Galeriji „Hilmija Ćatović“ od devetnaest časova imati priliku da prisustvuje otvaranju izložbe učesnika Likovne kolonije Petnjica. Za kraj bogate sedmice u Rožajama bit će organizirano veče aforizma i humora Radoice Miška Jokića, u Narodnoj biblioteci Rožaje, s početkom od devetnaest časova.

Već narednog dana, šesnaestog septembra, u ponedjeljak, od devetnaest časova u Centru za kulturu Rožaje bit će odigrana predstava „Boing boing“ u produkciji JU Centar za kulturu Pljevlja. Sedamnaestog septembra, od devetnaest časova u Galeriji „Hilmija Ćatović“ bit će otvorena izložba slika akademskog slikara i modnog dizajnera Nusreta Nuska Ganića.

U čitaonici Narodne biblioteke Rožaje, devetnaestog septembra od deventaest časova, ljubitelji književnosti u Rožajama će moći da prisustvuju promociji nove knjige tutinskog autora Hoda Katala, „Iza kućnog praga“, Katal je ranije u ovom gradu nagrađen nagradom „Zaim Azemović“. Na istom mjestu i u istome terminu će u ponedjeljak, dvadeset trećeg septembra, biti održana promocija knjige „Ptice rožajskog kraja“, autora dr. Rifka Mukovića.

Sljedećeg dana u Centru za kulturu Rožaje od devetnaest časova bit će upriličen koncert Niže muzičke škole u Rožajama. Pred kraj manifestacije, u subotu, dvadeset osmog septembra od devetnaest časova u Galeriji „Hilmija Ćatović“ bit će upriličen likovni salon Likovnog kluba „Kula“. „Septembarski dani kulture“ u Rožajama se završavaju dvadeset devetog septembra, tada će, sa početkom od devetnaest časova, biti organizovani književni susreti „Miroslav Đurović“.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *