Promocija monografije Ulvije Mušovića u Narodnoj biblioteci u Novom Pazaru

Promocija monografije Ulvije Mušovića u Narodnoj biblioteci u Novom Pazaru

U četvrtak, 26. 9. 2024. godine, sa početkom od 19 časova Narodna biblioteka „Dositej Obradović“ Novi Pazar organizirat će promociju monografije „Mušovići: Od begova i kapetana, do zbjegova i svjetskih metropola“, autora Ulvije Mušovića. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku da se publika upozna s bogatom historijom i sudbinom porodice Mušović, od njenih plemićkih korijena do migracija i prisustva u velikim svjetskim gradovima.

Promotori monografije će biti prof. dr. Abdulah Mušović i prof. dr. Sait Kačapor, a sam autor Ulvija Mušović će publici približiti proces istraživanja i pisanja monografije. Pored bogatih historijskih i porodičnih podataka, knjiga predstavlja svjedočanstvo o promjenama kroz koje su prošli Mušovići, od begovskih vremena do prilagođavanja modernom dobu.

Kako bi događaj bio poseban, profesor muzike, Amel Mušović, će izvoditi tradicionalne sevdalinke na klaviru, doprinoseći tako autentičnoj atmosferi i kulturnom značaju ove promocije.

Svi zainteresovani su pozvani da prisustvuju ovom kulturnom događaju i bolje upoznaju historiju jedne od najznačajnijih porodica sa ovih prostora.