Veliki uspjeh: Narodna biblioteka ,,Dositej Obradović” iz Novog Pazara učestvovat će na ovogodišnjem 67. Beogradskom sajmu knjiga!

Veliki uspjeh: Narodna biblioteka ,,Dositej Obradović” iz Novog Pazara učestvovat će na ovogodišnjem 67. Beogradskom sajmu knjiga!

Narodna biblioteka ,,Dositej Obradović” iz Novog Pazara, učestvovat će na ovogodišnjem 67. Beogradskom sajmu knjiga. Sajam knjiga trajat će od 19. do 27. oktobra 2024.godine.

Šest promocija na svom štandu

Prema riječima Elijasa Rebronje, direktora Narodne biblioteke ,,Dositej Obradović” Novi Pazar, ove godine biblioteka ,,Dositej Obradović” imat će čak šest promocija na svom štandu.

Rebronja dodaje: ,,Mi ćemo ove godine po drugi put učesvovati na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Na našem štandu koji će se nalaziti u hali četiri, imat ćemo šest promocija, i to je za nas veoma značajno. Moći ćemo da na taj način promoviramo našim izdanjima sredinu iz koje dolazimo i sve ono što mi zapravo u svojoj izdavačkoj djelatnosti imamo”.

Nagrada za posjetioce iz Novog Pazara

Prema riječima direktora Narodne biblioteke ,,Dositej Obradović”, Elijasa Rebronje, za sve posjetioce iz Novog Pazara koji posjete štand biblioteke i naprave selfi na štandu, organizirane su vrijedne nagrade. Naime, svi Novopazarci koji kreiraju selfi sa štandom biblioteke ,,Dositej Obradović”, fotografiju mogu pokazati bibliotekaru, a on će im, kao poklon, dodijeliti besplatnu godišnju člansku kartu!

Učešće na sajmu knjiga, uzet će još dvije Institucije iz Novog Pazara

Kako najavljuju iz rukovodstva Narodne biblioteke ,,Dositej Obradović”, ove godine, na 67. Beogradskom sajmu knjiga, pojavit će se, zajedno sa njima, još dvije Institucije iz Novog Pazara. Kako redakcija binku.rs saznaje, učešće će uzeti Kulturni centru Novi Pazar, kao i Historijski arhiv ,,Ras” Novi Pazar.

binku.rs